top of page
Vyhledat
  • jurau3

Jak vybrat zahradní lehátko a polstr na lehátko

Aktualizováno: 10. 8. 2023

Chcete si dopřát chvíle opravdového relaxu na Vaší zahradě? Pak budete zajisté potřebovat zahradní lehátko a případně pohodlný polstr na lehátko. Výběr není nikterak extrémně složitý, ale před koupí je vhodné promyslet si několik věcí, na které se často zapomíná, a která Vám mohou relaxaci na Vašem novém lehátku velmi zpříjemnit.


Budete na lehátku jen ležet a opalovat se, nebo dělat i něco jiného?


Důležité je rozhodnutí, jestli Vám postačí, když budete Vaše lehátko používat pro ležení, nebo si na něm chcete i číst, popíjet kávu, sedět a pozorovat okolí atd. Od toho se bude totiž odvíjet jeho konstrukce. Naprostá většina lehátek má polohovací opěrku, takže je lze používat v polosedu, avšak velice oblíbená jsou lehátka, u kterých je možno se přenesením váhy překlopit do lehu, nebo do sedu. Můžete ho tak využívat jako lehátko, ale rovněž jako křeslo. Tato venkovní lehátka jsou velmi pohodlná, poměrně levná, ale nečekejte u nich rovnou plochu při ležení, ani extra dlouhou životnost. Pokud budete chtít lehátko využívat i na sezení, pak zvažte také pořízení malého odkládacího stolku ve stejném designu, jako lehátko. Na tento stolek si můžete odložit nápoje, nebo třeba něco na čtení.




V případě některých lehátek je polstr prakticky nutností


Já osobně mám velmi ráda lehátka s potahem z umělé textilie, který je velmi prodyšný a dokáže se dobře přizpůsobit tvaru zad, takže se na něm dobře leží a nikde netlačí. Velkou výhodou obzvláště v horkých letních dnech je jeho prodyšnost. Pokud si chcete pořídit lehátko ze dřeva, plastu, nebo kovu, pak počítejte s nutností dokoupit polstr na lehátko. Bez něj by bylo ležení opravdu tvrdé a nepříjemné. U některých lehátek může být polstr již součástí- toto platí nejčastěji u modelů z umělého ratanu. Snažte se vybírat vždy pratelné polstry se snímatelným potahem- přeci jen se polstr ve venkovním prostředí snadno ušpiní a možnost ho sundat a vyprat je opravdu velká výhoda.


A kde lehátko, nebo polstr na lehátko koupit?


Polstry na lehátka najdete běžně i v marketech jako je tesco, nebo koufland- pokud chcete ušetřit, tak se dívejte hlavně po sezóně, protože v tuto dobu probíhají výprodeje a polstry lze často koupit za opravdu perfektní ceny. Další možnost je nechat si polstry ušít- buď najdete někoho v okolí, případně můžu doporučit mou známou v Chrastavě- viz. http://www.chrastava.cz/forum/viewtopic.php?t=10074&sid=635df00c2dfe556fdb3e9d1293a24266

Širokou nabídku zahradních lehátek najdete na eshopu i-market.cz (všechny si můžete zobrazit kliknutím na odkaz níže).




8 zobrazení0 komentářů
bottom of page